ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ...

Το μυστήριο της εξερεύνησης του κόσμου είναι το μυστήριο της καταγραφής της εξερεύνησης του κόσμου. Η καταγραφή του μυστηρίου του κόσμου είναι και η εξερεύνησή του... 


Αν η συγγραφή αποτελεί καθ' οιονδήποτε τρόπο επέκτασή του, τότε οι συγγραφείς είναι οι ονειρευτές του κόσμου. 

Σε αυτή την μεταστοιχείωσή του, σε αυτό το ασύλληπτο όνειρο που ιστορία του κόσμου γίνεται η ποίησή του τα έργα τέχνης που γεννήθηκαν στην μήτρα της γλώσσας, αποτελούν το υλικό απ΄ όπου ο άνθρωπος μπορεί και υπερβαίνει τον κόσμο. 

Στην μήτρα αυτή που γεννιούνται τα όνειρα και που οι ποιητές είναι οι ομφάλιοι λώροι τους, τα πράγματα συμβαίνουν ως σπαράγματα της αιωνιότητας, κομμάτια ενός θαύματος που περιμένουν τον φωτεινό δεσμό τους για την διαιώνισή τους. 

Σε αυτή την περιγραφή του απερίγραπτου κάθε κίνηση αποτελεί μυστικό σχέδιο συμπόρευσης με το θεϊκό σχέδιο το αχαρτογράφητο πεπρωμένο των ανθρώπων εμπίπτει στις θείες εμπνεύσεις των εραστών της δημιουργίας του κόσμου. 

Η γέννηση του έρωτα είναι η πρώτη σελίδα στο βιβλίο της ζωής, αυτού του απίθανου βιβλίου που περιέχει όλα τα βιβλία, του βιβλίου που ο συγγραφέας του ονειρεύεται την περιπέτεια της εξερεύνησης του κόσμου. 

Αργύρης Καραβούλιας © 2014





Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη