ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και οι άφαντοι Έλληνες Ευρωβουλευτές- Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (European Citizens' Initiative)-‘Trust and Freedom’ -


Στις 4 Ιουλίου 2023 συνήλθε στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών η πρωτοβουλία που έχει λάβει το όνομα ‘Trust and Freedom’ από πολίτες-εκπρόσωπους 7 ευρωπαϊκών χωρών της Ε.Ε. και έχει συσταθεί για να αμφισβητήσει τη Συνθήκη για την Πανδημία που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συνήλθε με απώτερο σκοπό να ανοίξει τον δρόμο της ακύρωσης της επιβολής της συνθήκης στις χώρες μέλη του ΠΟΥ και να καταδειχθεί με έννομα μέσα ο τρόπος αντίδρασης των λαών μέσω του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (European Citizens' Initiative).
Η εν λόγω συνθήκη εάν εφαρμοστεί αφαιρεί ατομικές ελευθερίες και συλλογικά δικαιώματα από κάθε χώρα αφού με αφορμή επαπειλούμενες υγειονομικές κρίσεις αναλαμβάνει στην ουσία την διακυβέρνηση των χωρών που θα την αποδεχτούν, αφαιρώντας από τις χώρες τον θεσμό της λαϊκής εκπροσώπησης, στην βάση του οποίου έχουν θεμελιωθεί οι δημοκρατίες.
Απέναντι σε αυτή την νέα υγειονομικού τύπου δικτατορία οι πολίτες όλων των χωρών έχουν υποχρέωση και καθήκον να αντισταθούν, να ορθώσουν τον λόγο της δικής τους παρουσίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει με το δημοκρατικό εργαλείο της Πρωτοβουλίας Πολιτών όπως αυτός εισήχθη κατά την Συνθήκη της Λισσαβόνας, τον τρόπο δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών από τους λαούς, για να μπορέσουν να βάλουν φρένο σε αυτή την οργουελικού τύπου μονοκρατορία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η ελληνική εκπροσώπηση σε αυτή την συνάντηση είναι απούσα, λόγω της αδυναμίας συνεννόησης, για να το θέσουμε κομψά, των ελληνικών ομάδων με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, αφού προαπαιτούμενο για την εκπροσώπηση των πολιτών, ήταν η “διακριτική” συνοδεία ευρωβουλευτή για κάθε πολίτη εκάστης χώρας.
Από την πλευρά των ελληνικών ομάδων που είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούμε, υπήρξε άψογη επικοινωνία με άλλα μέλη από χώρες της Ε.Ε. και θεσμικών εκπροσώπων τους, στην προσπάθειά μας όμως να συνεννοηθούμε με τους Έλληνες ευρωβουλευτές με τους οποίους επικοινωνήσαμε και τηλεφωνικώς και μέσω e-mail, αυτό κατέστη αδύνατον.

Συγκεκριμένα μιλάμε για ευρωβουλευτές από τρία ελληνικά κόμματα της Ευρωβουλής, τον Σύριζα, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση.
Άραγε τον ρόλο τους όταν εκλέγονται από τον ελληνικό λαό να τον εκπροσωπούν στην Ε. Ε. τον γνωρίζουν, θεωρούν πως η παρουσία τους και μόνο στα θεσμικά όργανα της Ευρωβουλής δικαιώνει τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα;

Όπως τονίζεται στην επίσημη σελίδα της Ε. Ε. αυτοί είναι που «εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πολιτών και των πόλεων ή των περιφερειών τους στην Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές αφουγκράζονται ανθρώπους που τους απασχολούν ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και ομάδες συμφερόντων και επιχειρήσεις.
Είναι νομοθέτες της ΕΕ αλλά μπορούν επίσης να θέσουν ζητήματα στην Επιτροπή και στο Συμβούλιο των Υπουργών. Οι ευρωβουλευτές συμμετέχουν επίσης σε συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων τους, καθώς και σε πολλές άλλες συναντήσεις…».

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η χώρα μας απουσιάζει (μόνο η φυσική παρουσία) από μια τόσο σημαντική συζήτηση, που η εξέλιξή της μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών πολιτευμάτων της Ευρώπης.

Απουσιάζει λόγω των ευρωβουλευτών της, δηλαδή αυτών που είχαν πρώτιστα την ευθύνη να ενδιαφερθούν για το τόσο σημαντικό ζήτημα της δημοκρατίας και των αυριανών περιορισμών των ατομικών δικαιωμάτων, που υφέρπουν στους κανονισμούς της νέας συνθήκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

* Το πρωτότυπο - αρχικό κείμενο όπως το έχω συγγράψει χωρίς να βάλω την υπογραφή μου και έχει αναδημοσιευθεί τροποποιημένο σε προφίλ "φίλου..." και διάφορες ομάδες πολιτών.

Αργύρης Καραβούλιας © 05.07.23



























@ArgirisKaravoulias
The said treaty, if implemented, removes individual freedoms and collective rights from each country since, on the occasion of threatened health crises, it essentially takes over the governance of the countries that will accept it, removing from the countries the institution of popular representation, on the basis of which the democracies are founded.
Against this new health-type dictatorship, the citizens of all countries have an obligation and a duty to resist, to justify their own presence, and the European Union gives with the democratic tool of the Citizens' Initiative as it was introduced during the Treaty of Lisbon, the way of action and taking initiatives by the peoples, to be able to put a brake on this Orwellian type of monopoly by the World Health Organization.Warm and agonistic greetings from Greece!


https://www.youtube.com/watch?v=bwL4HLvHEcI&t=1007s


























Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη