«GLOBAL EPIGENETIC MEDICINE (G.E.M.) – ΖΕΥΞΙΣ (ZEFXIS)» ΑΜΚΕ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

«GLOBAL EPIGENETIC MEDICINE (G.E.M.) – ΖΕΥΞΙΣ (ZEFXIS)»



Στην Αθήνα σήμερα 20 Μαΐου του έτους 2022, οι:

1) ……..

2) …….

3) …….

4) ……..

5) ……..

συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν την ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, το καταστατικό της οποίας έχει ως εξής:


Άρθρο 1 – ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Συστήνεται αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, διεπόμενη από τα

άρθρα 741 επ. Αστικού Κώδικα με την επωνυμία

«GLOBAL EPIGENETIC MEDICINE (GEM) – ΖΕΥΞΙΣ (ZEFXIS)»


Η εταιρεία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την επωνυμία της και με λατινικά στοιχεία ή και σε μετάφραση και θα λειτουργεί υπό τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες όπως συντάσσονται στο παρόν καταστατικό.


Άρθρο 2 – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Η Επωνυμία της Εταιρίας είναι: «GLOBAL EPIGENETIC MEDICINE (GEM) – ΖΕΥΞΙΣ (ZEFXIS) » με διακριτικό τίτλο «G.E.M. - ΖΕΥΞΙΣ».


Άρθρο 3 – ΕΔΡΑ

Η Έδρα της εταιρείας ορίζεται στην οδό ...

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού Ν. Αττικής.

Με απόφαση των μελών της εταιρείας μπορούν να ιδρυθούν παραρτήματα όπως και γραφεία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η εταιρεία μπορεί να αλλάξει διεύθυνση, εντός των ορίων της έδρας της χωρίς τροποποίηση του καταστατικού της


Άρθρο 4 – ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται επί αορίστου χρόνου.


Άρθρο 5 – ΣΚΟΠΟΙ

Στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης και της υγιούς και αλληλέγγυας οικονομίας η ΑΜΚΕ «G.E.M. - ΖΕΥΞΙΣ» μπορεί να ασκήσει δραστηριότητες, εμπορικές ή και ανταλλακτικές, οι οποίες δεν θα επικεντρώνονται μόνο στα ίδια οφέλη και στο μονοπρόσωπο κέρδος, αλλά θα συμβάλλουν με την οικονομική τους δράση στην προώθηση της αειφορίας του περιβάλλοντος, στην κοινωνική και οικονομική ισότητα, στην προώθηση δράσεων υγείας μέσω προωθημένων γενετικών ερευνών στην Ελλάδα και στον κόσμο, στην ισότητα των φύλων, στην άμβλυνση των φαινομένων του ρατσισμού και της ρατσιστικής συμπεριφοράς. Οι δράσεις μας στοχεύουν να συμβάλλουν στην δημιουργία συνθηκών οι οποίες μπορούν να προστατεύουν και αναπτύσσουν τα κοινά αγαθά, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΜΚΕ «G.E.M. - ΖΕΥΞΙΣ» επικεντρώνεται στην γεφύρωση των σκοπών της με την κοινωνική ευαισθησία και την παροχή επιστημονικού και φιλανθρωπικού έργου με δεδομένο πως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Σκοπός της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «G.E.M.– ΖΕΥΞΙΣ» είναι η συλλογική και κοινωνική ωφέλεια, είναι η από κοινού εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών της και των συνεργατών της μέσα από τη διαμόρφωση ισότιμων σχέσεων παραγωγής, η δημιουργία εθελοντικών δράσεων που θα διέπονται από τους καταστατικούς σκοπούς μας που στηρίζονται στην βάση ανθρωπιστικών παροχών και αλληλέγγυας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, στην βάση μιας πλουραλιστικής πλατφόρμας με επίκεντρο τις δράσεις μας μπορούμε να θέσουμε τα θεμέλια για την δημιουργία θέσεων σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας, με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου.

Ο σκοπός της ΑΜΚΕ «G.E.M. - ΖΕΥΞΙΣ» πραγματώνεται με την άσκηση δραστηριοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και παροχής ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών γενικού συμφέροντος.

Η ΑΜΚΕ «G.E.M. – ΖΕΥΞΙΣ» λειτουργώντας ως μη αμιγώς κερδοσκοπικός, και μη κυβερνητικός φορέας, σκοπεύει να ωθήσει με δράσεις και δραστηριότητες στη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για την δημιουργία ενός εναλλακτικού και ολιστικού προτύπου, αναδεικνύοντας την υπεροχή της υγείας και της πρόληψης ως τους βασικούς πυλώνες της ευρυθμίας λειτουργίας της κοινωνίας.

Μέσω αυτού του προτύπου αξιοποιεί κάθε δυνατότητα συμβάλλοντας με τα μέλη της στην προσφορά αξιοπρεπούς εργασίας, σωστής κατανάλωσης μέσω ορθής ενημέρωσης και ηθικής ζωής ωθώντας και προάγοντας το κοινό όφελος. Επιθυμούμε την εξυπηρέτηση του ατομικού και δημοσίου συμφέροντος με την ταυτόχρονη καλλιέργεια ισότιμων διαπροσωπικών σχέσεων, την αλληλοϋποστήριξη, με την συνεχή και διαρκή συσχέτιση των κινήσεων μας με την αλληλεγγύη, και την ανάληψη ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η παροχή εξειδικευμένων φροντίδων υγείας μέσω της επιγενετικής σε συνάρτηση με τους φιλανθρωπικούς σκοπούς μας, στοχεύουν στην περάτωση ενός αναδυόμενου κλίματος ευεξίας για τον σύγχρονο πολίτη.

Φιλοσοφία μας είναι πως με κατεύθυνση την Κοινωνική Οικονομία και προσανατολισμό το συλλογικό όφελος, επιτυγχάνεται καλύτερος προγραμματισμός της παραγωγής και συντονισμός της εμπορίας, διάθεσης και προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών μας, όπως επίσης και του αμιγώς επιστημονικού μας έργου καθώς και μεγαλύτερη αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων.

Με γνώμονα και βασικό προσανατολισμό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω της δράσης μας που σχεδιάζει τα επενδυτικά της πλάνα με κίνητρο την απασχόληση των ανέργων μελών μας, με άξονα την καινοτομία και ουσιαστικό διαμορφωτή το ανθρώπινο δυναμικό και λαμβάνοντας υπόψη το μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον που στηρίζεται στην τεχνολογία και στις νέες εφαρμογές των πολύπτυχων τομέων της, οι γενικοί σκοποί της ΑΜΚΕ «G.E.M. - ΖΕΥΞΙΣ» ορίζονται ως εξής:


1. Ευαισθησία και υποστήριξη στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες πληθυσμού και σε μειονότητες.

Με τις δράσεις μας στοχεύουμε, μέσω επαφών με επιχειρηματικούς κλάδους, χρηματοδοτήσεων, χορηγιών και άλλων τρόπων προσέγγισης εσόδων, να απαλύνουμε κατά το δοκούν τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σε ασθενέστερους οικονομικά πολίτες, προωθώντας το έργο μας και τους σκοπούς μας, διανοιγόμενοι με αισιοδοξία σε ένα καινούργιο αύριο στην κοινωνία των πολιτών.

Επίσης με γνώμονα την επιστημονική μας τεχνογνωσία και την επαγγελματική μας εξειδίκευση δημιουργούμε μια πλατφόρμα ανθρωπιστικής βοήθειας, ιατροτεχνολογικού ενδιαφέροντος, παρέχοντας τις υπηρεσίες μας με σκοπό την διευκόλυνση του κοινωνικού συνόλου.

Θέλουμε επίσης να συμβάλλουμε με γνώμονα την κοινωνική προσφορά στην δημιουργία ενός δικτύου διανομής αγαθών και υπηρεσιών, καθώς επίσης και εκπαιδευτικού υλικού, παροχών όπως και συμβουλών, το οποίο θα αφορά πολίτες που έχουν ανάγκη βοήθειας.


2. Κοινωνική ένταξη, ισότητα των φύλων και ίσες ευκαιρίες.

Σεβόμενοι απόλυτα τις ιδρυτικές διακηρύξεις για τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, αποσκοπούμε με τις πολύπλευρες δράσεις μας και την πολύπτυχη ενεργητικότητά μας να πολεμήσουμε φαινόμενα κοινωνικών διακρίσεων, φυλετικών ανισοτήτων, ρατσιστικών συμπεριφορών, προσφυγικών ροών, να ωθήσουμε και να συμβάλλουμε με όχημα τα δικά μας μέσα στην διάδοση της ιδέας του ενεργού πολίτη και την προώθηση της ιδιότητας αυτού για την πλήρη ενεργοποίησή του και την απρόσκοπτη συμμετοχή του στα κοινά. Αυτές μας οι αξίες και το πανανθρώπινο υπόβαθρο αυτών θα αντανακλώνται σε κάθε μας ενέργεια, στοχεύοντας στην όσο γίνεται συρρίκνωση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ανισότητας και κοινωνικού αποκλεισμού.

3. Η ΑΜΚΕ «G.E.M. – ΖΕΥΞΙΣ» επιδιώκει την ανάδειξη και προβολή επιχειρήσεων, ελληνικών τοπικών προϊόντων και παραγωγών αυτών.

Επιδιώκουμε την δυνατότητα διαμεσολάβησης μέσω συνεταιρισμών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, τυποποιημένων ή χύμα, για την από και για ελληνικά και διεθνή κανάλια διανομή και εμπορία αυτών με πρόσημο πάντα την ανάδειξη κοινωνικού οφέλους.

Αξιοποίηση του σύγχρονου μάρκετινγκ, των διαδικτυακών εφαρμογών και της σύγχρονης τεχνολογίας για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων αναζήτησης προϊόντων και παραγωγών και σύνδεσή της με πλατφόρμες αγορών διεθνώς.


4. Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού - Δικτύωση και προβολή των θεματικών και των δράσεών μας.

Δημιουργία ιστοσελίδας με αναρτημένες τις δράσεις μας. Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού μας πλάνου μπορούμε να προχωρήσουμε και στην δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφώνου και τηλεόρασης, με κύριο άξονα την καινοτομία και την πρωτοτυπία, για την παραγωγή και εκμετάλλευση ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Η προβολή, προώθηση, αναπαραγωγή, διαφήμιση και εμπορία (χονδρική ή λιανική), μεταφορά, διανομή για την καθόλα διάδοση των προϊόντων και των υπηρεσιών της ΑΜΚΕ μέσω ηλεκτρονικών, τηλεοπτικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών, εκδοτικών, τυπογραφικών και άλλων νόμιμων μέσων θα γίνεται με βασικό στόχο την προβολή και την γνωριμία των δραστηριοτήτων της.

5. Δημοσιογραφική έρευνα και δημιουργία συνεταιριστικής εκδοτικής δραστηριότητας για την δημιουργία εντύπου – ηλεκτρονικού μέσου.

Τα δημοσιογραφικά εκδοτικά προϊόντα μας, ηλεκτρονικά ή έντυπα, θα οργανωθούν στην βάση μιας συλλογικότητας καθώς θα εξυπηρετούν τις αρχές της ανεξάρτητης και της συμμετοχικής δημοσιογραφίας.

Το ειδικό βάρος που θα χαρακτηρίζει την εκδοτική μας προσπάθεια θα αντανακλάται και μέσω της αρθρογραφίας και ειδικών αφιερωμάτων στις κοινωνικές δράσεις, στις συλλογικές προσπάθειες, στους τρόπους εφέλκυσης επενδύσεων, στην ολιστική φιλοσοφία και άποψη.

Θα εστιαστούμε επίσης στην φιλοσοφία των μικρών εκδόσεων, συλλεκτικές εκδόσεις και χειροποίητο βιβλίο θα είναι στην γκάμα των υπό έκδοση έργων μας.

Εκδόσεις λίαν προσεγμένες για τους λάτρεις της τέχνης, για να βρουν την δική τους εμπορική απήχηση σε ένα ασαφές εκδοτικό τοπίο που στο όνομα μιας απρόσωπης βιομηχανικής παραγωγής έχει συνθλίψει την πρωτοτυπία και την ιδιαίτερη αισθητική του βιβλίου μετατρέποντάς το από είδος πρώτης ανάγκης σε προϊόν μιας μαζικής κουλτούρας σε μια κοινωνία οικονομικής και πνευματικής κρίσης.

Θεωρούμε πως αν το βιβλίο βρει τον αρχικό χαρακτήρα του, ένα σπάνιο είδος εκλεπτυσμένου γούστου και μιας υψηλής αισθητικής αγαλλίασης, με συνεπεία και υπευθυνότητα παραγόμενο, θα δώσει και την ανάλογη οικονομική άνθηση, με δεδομένο πως σήμερα οι εκδόσεις ωθούνται σε συρρίκνωση του κύκλου εργασιών τους.

6. Δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού για την διοργάνωση Ημερίδων και Συνεδρίων, και για την προώθηση ενός πνευματικού - φιλανθρωπικού και διευρυμένου πολιτισμού.

Σκοπό και στόχο θα έχει την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών καθώς επίσης και με την οργάνωση και την διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων μουσικών εκδηλώσεων, προβολών και άλλων ψυχαγωγικών δρώμενων με ή χωρίς μουσικά όργανα, με ή χωρίς παροχή ειδών διατροφής, ποτών ή αναψυκτικών, που θα αποτελούν μέρος της δράσης του πολυχώρου.

Στοχεύουμε στο να λειτουργήσει ο πολυχώρος ως ένας κόμβος διάδρασης, συνέργειας και αλληλεπίδρασης μεταξύ καλλιτεχνών όπου με αφετηρία τον πολιτιστικό πολυχώρο μας θα μπορούν να συντονίζονται επαφές και να οργανώνονται εκδηλώσεις οπουδήποτε απαιτηθεί για την ανάδειξη της τέχνης τους και της δημιουργικότητάς τους.

Επίσης σε διαμορφωμένη αίθουσα του εν λόγω χώρου μπορούν να διατίθενται βιβλία (σε τιμές πώλησης χονδρικής ή λιανικής) και άλλα προϊόντα πολιτισμού όπου ο επισκέπτης- πελάτης πίνοντας τον καφέ του ή το ποτό του, όπως επίσης και με την διάθεση συγκεκριμένης ειδικής κουζίνας, θα κοινωνεί και με τον πολιτιστικό μας σκοπό.

Θεωρούμε επίσης δεδομένη την άνετη πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μέσω συγκεκριμένης δόμησης και κατασκευών σε όλους τους χώρους που η ΑΜΚΕ «G.E.M. – ΖΕΥΞΙΣ» θα υλοποιεί τις δράσεις της και θα εφαρμόζει το πρόγραμμά της.


7. Ανάπτυξη και ενίσχυση ενός άλλου μοντέλο τουρισμού στο οποίο θα προέχει το κοινωνικό πρόσωπο.

Θέλουμε να μοιραστούμε με πολλούς άλλους την οπτική μας μέσω των πολύπτυχων δράσεων μας. Έτσι στοχεύουμε στον τουρισμό επιμόρφωσης και ευεξίας, στον τουρισμό εμπειρίας και περιπέτειας, μέσα από πολλές και ποικίλες πτυχές ενός εναλλακτικού και Θεματικού Τουρισμού.

Βασικοί τομείς αυτού του καινοτόμου πρότζεκτ τουρισμού που δραστηριοποιούμαστε είναι:

Οικοτουρισμός - Γεωτουρισμός και Φυσιολατρικός Τουρισμός με προτεραιότητα την προβολή και προστασία των προστατευόμενων οικοσυστημάτων της χώρας μας μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων, την κρισιμότητά τους και την τουριστική τους αξιοποίηση.

Επίσης ανάδειξη και συμβολή στην προστασία των γεω-πάρκων της Ελλάδας μέσα από την τουριστική προβολή τους.

Βοτανικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός σε μια προσπάθεια η χλωρίδα της φύσης μας και η εναλλακτικά και συμπληρωματικά ιαματική της δράση να συνδεθεί με τις αρχαίες πηγές της, για την δημιουργία ενός πλαισίου αναφοράς ιδιαίτερου και ξεχωριστού ενδιαφέροντος και παγκόσμιας απήχησης.

Γαστρονομικός και Οινικός Τουρισμός με κύριο σκοπό την διάδοση των ελληνικών ποικιλιών αμπελιών και την σύνδεσή τους με την ελληνική παράδοση και το ελληνικό κατά τόπους μικρό-κλίμα.

Μέσω συνεργασιών με μικρές - τοπικές επιχειρήσεις καθώς και μέσω κοινωνικών φορέων και δήμων έχουμε σκοπό μια ολική προβολή της κατηγορίας του Γαστρονομικού Τουρισμού για να ωθήσει σε μεγαλύτερα εμπορικά κίνητρα και να αποκτήσει κυρίως στα μάτια του ξένου επισκέπτη την αληθινή φυσιογνωμία του ως ένα πολλά υποσχόμενο τουριστικό κίνητρο για να επισκεφθεί την χώρα μας.

Θρησκευτικός Τουρισμός προσανατολισμένος στην ανάδειξη του βυζαντινού πολιτισμού και των μνημείων του, στα θρησκευτικά μνημεία της χώρας μας.

Επίσης στοχεύουμε στην δημιουργία μιας γέφυρας θρησκευτικού αλληλοσεβασμού μέσα από την γνωριμία, ετερώνυμων τουριστικά πληθυσμών, των μνημείων και των θρησκευτικών τόπων κάθε χώρας.

Επαγγελματικός Τουρισμός μέσω ενός ολοκληρωμένου πλάνου οργάνωσης, ανάδειξης και προβολής του επιχειρηματικού, συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού.

Εκδρομικός, Περιπατητικός τουρισμός και διαδρομές σε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία της χώρας μας και του απανταχού ελληνισμού με εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό χαρακτήρα μέσω της αξιοποίησης της ελληνικής γραμματολογίας για την μνημειακή προβολή του τόπου μας και με σαφή διάδοση του ελληνικού πολιτισμού μέσα από εξειδικευμένες ομιλίες και παρουσιάσεις στα πλαίσια κάθε εκδρομής και από ειδικούς των ανάλογων τομέων.

Στον συγκεκριμένο τομέα του Εκδρομικού Τουρισμού θα έχουμε παράλληλα και την ανάπτυξη και ενός ανάλογου τουριστικού πρότζεκτ όπου θα απευθύνεται σε άτομα ΑΜΕΑ και σε άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς και σε κατηγορίες όπως άνεργους κ.ά.

Τουρισμός Περιπέτειας και δράσης με θεματικές κάθε φορά παραμέτρους αντλημένες από το πλούσιο ιστορικά και μυθολογικά ανάγλυφο του ελληνικού χώρου.

Ιαματικός και Ασκληπιακός Τουρισμός με την δημιουργία και κατασκευή μιας ήπιας τουριστικής μονάδας βασισμένης στα Αρχαία Ασκληπιεία με βασικό γνώμονα την εμπειρία ενός διαφορετικού βιώματος βάση μιας αναπαραστατικής και διαδραστικής συμμετοχής του ξένου καθώς και του ντόπιου τουρίστα με μια ολιστική πρόσληψη της δράσης των αρχαίων ασκληπιείων, πλαισιωμένου από τον φυσικό πλούτο και με φόντο την αρχαία τέχνη και την ελληνική γαστρονομία.

Γαμήλιος τουρισμός με την διακριτική ονομασία ΥΜΕΝΑΙΟΣ για την προσέλκυση ζευγαριών απ’ όλο τον κόσμο για την τέλεση του γάμου τους και την οργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης με γνώμονα την έκθεση της ελληνικής ιστορίας, του ελληνικού φυσικού πλούτου και γνωριμία με την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Επίσης στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός βοτανικού πάρκου επισκέψιμου και αξιοποιήσιμου τουριστικά, με καλλιέργεια των περισσότερων ειδών βοτάνων της χώρας μας.


8. Συνεργασίες.

Για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών, κερδοσκοπικών, πολιτιστικών και άλλων σκοπών της ΑΜΚΕ επιδιώκουμε συνεργασία, σύμπραξη, με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δήμο, επιχείρηση, ίδρυμα, οργανισμό, πανεπιστήμιο και κάθε αντίστοιχο εκπαιδευτικού και μορφωτικού χαρακτήρα φορέα, σύλλογο, φορέα και λοιπές μορφές εταιρικής και κοινωνικής συλλογικότητας με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Επίσης με οποιοδήποτε τρόπο συνεργασία με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδία δε μετά θυγατρικών ή συγγενών εταιριών και επιχειρήσεων συνισταμένη στην αμοιβαία χορήγηση πιστώσεων ή την παροχή εγγυήσεων για τη διευκόλυνση χρηματοδοτήσεων, εφόσον η χορηγούμενη πίστωση και η παρεχόμενη εγγύηση εξυπηρετεί, με οποιονδήποτε τρόπο, τους κοινωνικούς σκοπούς της ΑΜΚΕ και τα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά της συμφέροντα.

Άρθρο 6 - ΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Για την επίτευξη των σκοπών της η εταιρία θα έχει ως αντικείμενο, δραστηριότητας μεταξύ άλλων, την διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων ( ίδιων, Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Εθνικών, Περιφερειακών, Δημοτικών και άλλων ) ενώ θα αξιοποιεί για την εμπέδωση των σκοπών της την υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή της, την εμπειρία και τις γνώσεις της.

Γενικά η εταιρία επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών της με κάθε νόμιμο μέσο και κυρίως με την οργάνωση γραφείων και την παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου επιστημονικού χαρακτήρα, όπως και δημοσιογραφικού και επιμορφωτικού έργου.

Στα εκ των ων ουκ άνευ των δράσεων μας είναι η προώθηση των συνεργασιών με ευρύτερες ενώσεις, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπως και άλλες αρχές για την προώθηση των σκοπών της εταιρείας και της ανάδειξης της κοινωνικής μας ταυτότητας.

Προωθείται η ιδέα για την συμμετοχή της εταιρίας, μόνης ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, ημεδαπά και αλλοδαπά φυσικά και νομικά πρόσωπα σε διάφορες ενέργειες όπως Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή προγράμματα, που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των σκοπών και στόχων της εταιρίας.

Για την υλοποίηση αυτών η εταιρία μπορεί να στελεχώνεται με κατάλληλο επιστημονικό και υπαλληλικό προσωπικό και να εξοπλίζεται με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα. Οι αμοιβές που προκύπτουν από τις εκάστοτε εργασίες όπως και οι μισθοί αυτών που τις υλοποιούν θα είναι πάντοτε σύμφωνες με το εκάστοτε νομικό και θεσμικό πλαίσιο που τις καθορίζει αλλά και θα καθορίζονται και από τις σχετικές αποφάσεις των μελών της Γενικής Συνέλευσης.


Άρθρο 7 - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΠΟΡΟΙ

Το αρχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, ανέρχεται στο ποσό των … Ευρώ.

Το παραπάνω ποσό θα καταβληθεί ισόποσα ως εισφορά από όλους τους συμβαλλόμενους, ήτοι από … € έκαστος (.. εταίροι Χ ….€ = … €).

Τα μέλη πέραν της ως άνω εισφοράς τους έκαστο εξ’ αυτών θα εισφέρουν στην εταιρία και τις γνώσεις και δεξιότητές τους.

Οι οικονομικοί πόροι της Εταιρείας μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε νόμιμη πηγή και δραστηριότητες όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό μας, στα πλαίσια όμως της μη κερδοσκοπικής δράσης της.

Επίσης περιουσιακό κεφάλαιο μπορεί να υπάρξει από εισφορές των μελών, δωρεές τρίτων και των μελών σε χρήμα και είδος, δωρητών, και υποστηρικτών ή χορηγών, από κληρονομιές ή κληροδοσίες (με τήρηση πάντοτε του ευεργετήματος της απογραφής), από επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις του κράτους, εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών, κρατικών ή ιδιωτικών οργανισμών και επιχειρήσεων, την εκπόνηση, συμμετοχή και υλοποίηση προγραμμάτων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, συγχρηματοδοτούμενων ή μη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως και λοιπών διαφόρων προγραμμάτων με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έσοδα προερχόμενα από τις δραστηριότητες της εταιρίας και τα μέσα για την επίτευξη των σκοπών της.

Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπικό, νομικό πρόσωπο και η λειτουργία της διέπεται υπό τις διατάξεις των άρθρων 741 του ΑΚ.

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και κατά τη διάλυση της εταιρείας δεν επιτρέπεται η διανομή κερδών στους εταίρους της.

Σε περίπτωση μετατροπής της νομικής μορφής της εταιρίας, η περιουσία της μεταβιβάζεται στο νέο διάδοχο σχήμα. Η μετατροπή της εταιρίας μπορεί να γίνει μόνο σε νομική μορφή εταιρίας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ή νομικού προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σε περίπτωση διάλυσης της εταιρίας, η περιουσία της περιέρχεται σε σωματεία, μη κερδοσκοπικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις ή οργανισμούς που εξυπηρετούν παρόμοιους ή γενικού συμφέροντος σκοπούς, σύμφωνα με την αρχή του κοινωνικού και αλληλέγγυου συμφέροντος.

Άρθρο 8 – ΜΕΛΗ

Εισδοχή νέων μελών, τα οποία δύναται να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στην εταιρεία γίνεται με συναινετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Η Γενική Συνέλευση μπορεί να διαγράψει από την εταιρεία μέλος της με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων μελών, εφόσον η δράση του παρεμποδίζει την λειτουργία της ή αντιβαίνει στους σκοπούς της ή παραβιάζει τις απορρέουσες από το νόμο ή το καταστατικό υποχρεώσεις.

Άρθρο 9 – ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Για την εγγραφή μέλους στην εταιρεία, μετά τη σύστασή της, απαιτείται υποβολή γραπτής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο προς τους Διαχειριστές, οι οποίοι φέρουν την αίτηση στην πρώτη τακτική ή έκτακτη
Γενική Συνέλευση η οποία και αποφασίζει σύμφωνα με το άρθρο 8.

Η συμμετοχή των νέων μελών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και η ανάδειξή τους στα όργανα μπορεί να γίνει μόνο μετά την αποδοχή έγκρισης της εγγραφής από τη Γενική Συνέλευση.

Εξερχόμενα μέλη αναλαμβάνουν τα ποσά της εισφοράς τους σε περίπτωση που δεν έχει αναλωθεί από ζημία της εταιρείας.

Μέλη της εταιρείας νοούνται οι εταίροι αυτής, ήτοι οι υπογράφοντες το παρόν ιδρυτές καθώς και όσοι ήθελε εισέλθουν στο μέλλον.

Η εταιρεία όμως μπορεί να εγγράφει και μέλη – φίλους χωρίς τροποποίηση του καταστατικού, τα οποία και δύνανται να μετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρείας και να συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων της.

Οι φίλοι της εταιρείας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, όπου μπορούν να λάβουν το λόγο και να κάνουν προτάσεις και παρατηρήσεις στερούνται όμως του δικαιώματος ψήφου καθώς και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι ενώ δεν συνυπολογίζονται στην επίτευξη απαρτίας.

Επιπροσθέτως δεν συμμετέχουν στην διοίκηση και την εκπροσώπηση της εταιρείας καθώς επίσης ούτε στα οικονομικά αυτής και αντιστοίχως τα μέλη αυτά δεν έχουν οιασδήποτε μορφής αξίωση (οικονομική ή μη) έναντι της εταιρείας.

Άρθρο 10 – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Τα μέλη της Εταιρείας έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα μίας (1) ψήφου, καθώς και δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται υπό τους όρους του παρόντος Καταστατικού και του Νόμου.

Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να ζητεί πληροφορίες για την πορεία των υποθέσεων της Εταιρείας και να λαμβάνει αντίγραφα πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης και των συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπή καθώς και του Ισολογισμού και του Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσης.

Άρθρο 11 – ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ – ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Η διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας ανατίθεται στον πρόεδρο της Εταιρείας…., ενώ αυτή διαμοιράζεται μετά από την σύμφωνη γνώμη του προέδρου στην Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από δύο άτομα και λειτουργούν ως διαχειριστές της εταιρείας και εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μελών.

Ο Πρόεδρος υπογράφει κάτω από την εταιρική επωνυμία, έναντι κάθε τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου ή αρχής, δικαστικά και εξώδικα. Οι πράξεις του πρόεδρου της εταιρείας που ενεργούνται υπό την εταιρική επωνυμία και για λογαριασμό της εταιρείας, την δεσμεύουν, εφόσον ευρίσκονται εντός των πλαισίων που καθορίζονται από τον εταιρικό σκοπό.

Ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, τις αποφάσεις που την διέπουν και την οικονομική της συνέπεια.

Η θητεία του προέδρου είναι τριετής και των διαχειριστών της διοικούσας επιτροπής είναι ετήσια.

Σε περίπτωση που ο ως άνω Πρόεδρος και διαχειριστής πεθάνει, ή κηρυχθεί σε δικαστική συμπαράσταση ή πτωχεύσει, τότε την διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας αναλαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι εταίροι συλλογικά, συμπράττοντας δηλαδή και συνυπογράφοντας κάτω από την εταιρική επωνυμία.

Σε περίπτωση προσωρινής αδυναμίας του διαχειριστή να ασκήσει τα καθήκοντά του, αυτός αναπληρώνεται από τους υπολοίπους εταίρους ενεργούντες συλλογικά.

Ο πρόεδρος, σε περίπτωση κολλήματος, δικαιούται να εξουσιοδοτήσει άλλον εταίρο για την διενέργεια συγκεκριμένων διαχειριστικών ή εκπροσωπευτικών πράξεων. Η εξουσιοδότηση πρέπει να είναι έγγραφη και δίδεται είτε με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο είτε με ιδιωτικό έγγραφο με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του διαχειριστή – εκπροσώπου από αρμόδια αρχή.

Άρθρο 8:

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Οι διαχειριστές μετά και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου:

– Ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, η οποία συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι αργότερα από την παρέλευση τριών μηνών.

-Εκπροσωπούν την εταιρεία ενώπιον πάσης Αρχής, των Δικαστηρίων και έναντι όλων εν γένει των τρίτων.

-Ενεργούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους κάθε πράξη διαχειρίσεως προβλεπόμενη από το Νόμο και το παρόν καταστατικό.

– επιτρέπεται να διαχειριστούν ποσά έως 5.000 ευρώ το μήνα ως έκτακτες δαπάνες χωρίς προηγούμενη έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

– έχουν τη δυνατότητα να αναθέτουν σε τρίτα πρόσωπα την άσκηση μέρους των καθηκόντων τους, με έγγραφη εξουσιοδότηση όπου θα αναγράφεται και θα προσδιορίζεται η έκταση των ανατεθειμένων στα τρίτα πρόσωπα αρμοδιοτήτων ευθυνόμενοι για τις πράξεις ή παραλείψεις των προσώπων αυτών.

– Έχουν την εξουσία εκτέλεσης των αποφάσεων της εταιρείας στις σχέσεις της με τους τρίτους, είσπραξης κάθε απαίτησης από τρίτους και για οποιαδήποτε αιτία.

Άρθρο 12 – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Γενική Συνέλευση εκλέγει τους νέους διαχειριστές, εγκρίνει τον ισολογισμό, επικυρώνει τους λογαριασμούς λειτουργίας, τροποποιεί το παρόν καταστατικό και καθορίζει το ποσόν της ετήσιας συνεισφοράς των μελών της εταιρείας και των μελών – φίλων

Για την τροποποίηση του καταστατικού απαιτείται πλειοψηφία 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών της εταιρείας. Η Γενική Συνέλευση συνιστά και το ανώτατο όργανο της εταιρείας.

Η Γ.Σ. συνέρχεται τακτικά μία φορά το μήνα, και εκτάκτως όταν είναι αναγκαίο. Συγκαλείται από τον πρόεδρο και τους διαχειριστές, μετά από έγγραφη ή ηλεκτρονική πρόσκληση 10 μέρες πριν, στην οποία αναγράφονται με σαφήνεια τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ο τόπος και ο ακριβής χρόνος που θα συνέλθει.

Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται τα μισά τουλάχιστον από τα μέλη της. Αν δε σχηματιστεί η απαρτία, η Γ.Σ. συγκαλείται εκ νέου μετά από (επτά) 7 ημέρες οπότε και βρίσκεται σε απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παριστάμενων μελών, όχι όμως όταν είναι μικρότερος των τριών μελών.

Η Γ.Σ. επιλύει και ρυθμίζει όλα τα θεσμικά, διοικητικά και οργανωτικά θέματα της εταιρείας.

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. λαμβάνονται με πλειοψηφία, των 2/3 των παριστάμενων μελών.

Η λήψη αποφάσεων γίνεται με ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιείται με ανάταση του χεριού, εκτός αν το ένα πέμπτο (1/5) των παρόντων μελών ζητήσει να γίνει η ψηφοφορία με ονομαστική κλήση ή με ψηφοδέλτια, οπότε εφαρμόζεται ο τρόπος που ζητήθηκε. Δεν επιτρέπεται η λήψη αποφάσεων «δια βοής».

Οι διαχειριστές δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν στα θέματα απαλλαγής από την ευθύνη τους.

Άρθρο 13 – ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Η εταιρική χρήση αρχίζει από 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Η πρώτη εταιρική χρήση λήγει την 31η Δεκεμβρίου…...

Άρθρο 14 – ΛΥΣΗ – ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

Η εταιρεία όταν με οποιοδήποτε τρόπο λυθεί (άρθρ. 765 επ του Α.Κ.) θα εκκαθαρισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 777 του Α.Κ.

Η εταιρεία λύεται:

α) με την πάροδο του χρόνου διάρκειάς της

β) με ομόφωνη απόφαση των εταίρων οποτεδήποτε.

2. Μετά την λύση της εταιρείας ακολουθεί η εκκαθάρισή της.

Εκκαθαριστής της εταιρείας ορίζεται αυτός που είναι ο πρόεδρος

και εκπρόσωπός της κατά τον χρόνο της λύσης της.


Άρθρο 15: ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για την επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ των εταίρων που προκύπτει από το παρόν και τις τυχόν τροποποιήσεις του καθώς και για κάθε θέμα ή όρο που δεν προβλέπουν οι διατάξεις του παρόντος

καταστατικού, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικος.

Το παρόν συντάχθηκε σε ……ΠΕΝΤΕ………όμοια αντίτυπα τα οποία αφού αναγνώστηκαν και βεβαιώθηκαν, υπογράφτηκαν από όλους του

συμβαλλόμενους εταίρους, κάθε ένας από αυτούς έλαβε από ένα

(το δε ………….. και …………………… από αυτά θα κατατεθεί προς

δημοσίευση στο βιβλίο εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών).

Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από το καταστατικό ισχύουν οι διατάξεις του Α.Κ. (άρθρο 741 έως 784).

Το καταστατικό αυτό, αφού αναγνώστηκε και έγινε αποδεκτό από τους συμβαλλόμενους, υπογράφεται από αυτούς, παίρνει ο καθένας από ένα όμοιο αντίτυπο.


ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ



…………………………………………………………………………………



© 2022

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ Ή ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ, ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 

                     zefxismagazine.blogspot.com


Το zefxismagazine.blogspot.com ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. 

















Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη