Η Σοφία…των χρωμάτων! Νέα έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χρωματιστά όνειρα, αποδράσεις στον μαγικό κόσμο της παιδικότητας, πίνακες-παράθυρα που βλέπουν στο (γνωστό μας) άγνωστο…, όψεις του θαυμαστού κόσμου από την νέα έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Σοφία Καλογεροπούλου, Πάνος Δημαράς Πρόεδρος του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής.


Η τέχνη της Σοφίας Καλογεροπούλου, που είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος με μουσική παιδεία, συνδυάζει τις νότες με τα χρώματα μεταφέροντας μας σε αρμονικούς κόσμους. 

Η ζωγραφική της αγκαλιάζει τον στοχασμό της αθωότητας, μάς παρακινεί να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο βαθιά μέσα μας, ανασύροντας τους θησαυρούς της παιδικής ηλικίας.

Τα έργα της προτρέπουν να βγούμε έξω από τα στεγανά της εξωτερικής πραγματικότητας και να παρασυρθούμε στην φωτοχυσία του ονειρικού μας εαυτού.

















Τα χρώματα στους πίνακες μου, αυτά που ζωγραφίζω, η τεχνοτροπία τους, αφορούν τον ονειρικό κόσμο, δεν αφορά την επιφάνεια των πραγμάτων, αφορούν αυτά που ζούμε ως παιδιά και ζωντανεύουν στα όνειρά μας, είναι η ζωή με χιούμορ και φαντασία, ανέφερε ανάμεσα στα άλλα στο ΖΕΥΞΙΣ Magazine η ζωγράφος, για τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο της τέχνης της, τον τρόπο της να ωθεί με τους πίνακές της τον άνθρωπο να ζει την τέχνη του κόσμου.









Η τέχνη ούτως ή άλλως θέλει να μας δείξει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη βλέπουμε, να μας οδηγήσει σε μέρη που δεν ξέραμε πως υπάρχουν, να μας συναρπάσει με το μεθυστικό της τραγούδι ανοίγοντας τις κλειστές πύλες του νου για να πλεύσουμε σε άγνωρες θάλασσες, να πετάξουμε σε νέους ουρανούς…




















Α
υτήν την τέχνη του ανεπιτήδευτου, του θαυμαστού νόστου της παιδικότητας, υπηρετεί με συνέπεια η Σοφία Καλογεροπούλου. 

Η ζωγραφική της αποτυπώνει τον αυθόρμητο ρυθμό της, τα τοπία, τα θέματα από τα οποία εμπνέεται, οι γραμμές της και τα χρώματα, όλα κινούνται φυγόκεντρα προς το Όλον, χορός εκστατικός του ουράνιου τόξου εντυπωμένος στην σπείρα του απείρου!...

























 


 

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζουν στον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής τη νέα έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου με ελεύθερη είσοδο, ενώ τα εγκαίνια έγιναν την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 .

























Το παρόν στην έκθεση έδωσαν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων όπως και πλήθος θαυμαστών και φίλων που ταξίδεψαν στους ονειρικούς κόσμους της ναΐφ τεχνοτροπίας που με αφοσίωση υπηρετεί η γνωστή ζωγράφος και θα διαρκέσει ως τις 15 Μαρτίου 2024.




Αργύρης Καραβούλιας
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

Τηλ. Επικ. 694 22 23 204 














































Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη